X

Cum să prepari un suc de roșii delicios?

Sucul de roșii este delicios și extrem de util și versatil în bucătărie. Pe lângă faptul că îl poți savura și ca atare, îl poți adăuga în aproape orice preparat, de la ciorbe sau tocănițe, până la deliciosul mic dejun shakshuka (ouă la tigaie sau cuptor cu roșii și legume).

Cantitatea este relativă pentru că roșiile pot fi mai zemoase sau mai puțin zemoase, le poți fierbe mai mult sau mai puțin, așa că aici ne bazăm pe intuiția ta. În orice caz, nu ai cum să dai greș, dacă rămâne suc, îl poți folosi pentru a face niște paste delicioase, iar dacă faci prea puțin, mai dai o fugă la piață.

CITEȘTE ȘI: Roșiile: Efectul, recent descoperit, al acestora asupra plămânilor

Cum să prepari un suc de roșii delicios?

Începe prin a spăla foarte bine roșiile și elimină codițele și cotorul verde dacă dorești. Apoi, taie-le și stoarce-le la mașina de stors roșii sau orice storcător de fructe ai în casă. O altă variantă bună și la îndemână este să le pasezi prin blender. Prin blender sau robot este și mai eficient și sănătos, pentru că păstrează toate elementele nutritive ale roșiilor, în special coaja.

Pune compoziția rezultată la fiert într-un vas încăpător și adaugă aproximativ o lingură de sare la un litru de suc. Dacă dorești și îți place, poți adăuga și câteva boabe de piper sau alte condimente, de exemplu ierburi de Provence pentru sucurile folosite la paste (de aceea este bine să folosești etichete). Poți prepara acest suc de roșii și fără sare dacă îl dorești cât mai natural. Sterilizat bine și depozitat corect va rezista cel puțin un an, chiar și fără sare.

Timpul de fierbere este, de asemenea, relativ pentru că depinde de vas și de cantitate, însă trebuie ținute pe foc până scade puțin compoziția și nu mai face spumă. Spuma de deasupra nu se elimină, ci se amestecă constant.

Sucul rezultat se pune în sticlele sterilizate, neapărat fierbinți și se sterilizează și împreună cu compoziția. Nu le umple complet, lasă mereu un spațiu de 2 cm până la gura sticlei sau a borcanului.

CITEȘTE ȘI: Fără chimicale în mâncare: Cum te asiguri că alegi doar roșiile sănătoase

Cum să prepari un suc de roșii delicios?

Sterilizarea conservelor de roșii

Procesul de conservare este similar pentru orice ai pune în borcane și este destul de simplu. La fel ca în cazul borcanelor, poate fi făcută atât la cuptor, cât și pe aragaz, care durează mai puțin.

Sterilizarea la cuptor

Poate fi o variantă mai comodă și nici nu se încălzește așa tare bucătăria, însă durează mai mult. Procesul este similar ca la fierbere, doar că nu mai este nevoie să acoperi, temperatura fiind deja constantă.

Se lasă vasul cu borcanele la 160⁰C până începe să fiarbă apa. Durează minimum 40 de minute.

Apoi se reduce temperatura la 120⁰ C și se lasă timp de 40-50 de minute.

Se oprește focul și se acoperă cu un prosop gros sau pătură până se răcesc. Le poți scoate din cuptor sau poți doar întredeschide ușa, pentru a lăsa căldura să iasă.

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro